שבועות: קפרזה ים תיכונית עם מצע פיתה ריחן ושמן זית
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה מלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 2 פיתות מופרדות
- 4 כדורי מוצלה במשקל 120 גרם ליח'
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות דקות
- 8 עלי ריחן חתוכים דק
- 8 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חותכים את המוצרלה לפרוסות דקות ומניחים בצד.
2. חותכים את העגבניות לפרוסות דקות ומניחים בצד.
3. מניחים את 4 חצאי הפיתה על מגש אפייה ומסדרים את פרוסות המוצרלה והעגבניה בצורת ספירלה.
4. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית
5. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' של 200 מעלות למשך כ- 5 דקות (עד שהפיתה נעשית פריכה.
6. מוציאים מהתנור ומפזרים עלי ריחן טרי
7. מגישים בשילוב נגיעות בלסמי סביב
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר