מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> רפרפת עדינה זו ניתן להכין בכמה אופנים , ללא סוכר , עם סירופ פטל , חלב , סוכר , קינמון.

רפרפת עדינה זו ניתן להכין בכמה אופנים , ללא סוכר , עם סירופ פטל , חלב , סוכר , קינמון.

רפרפת עדינה זו ניתן להכין בכמה אופנים , ללא סוכר , עם סירופ פטל , חלב , סוכר , קינמון.

תיאור המתכון

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
שף ראשי מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

1. להשרות את הבורגול במים קרים למשך שעתיים, לשטוף ולסנן היטב.
2. להוסיף פנימה את שאר חומרי הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק אם חסר נוזל ניתן להוסיף מים.
3. להניח את הבצק למנוחה כשעה
4. לחמם שמן במחבת ולהוסיף בצל עד להזהבה, להוסיף בשר תוך כדי בחישה, לתבל ולהוסיף את כל חומרי המילוי.
5. לערבב את חומרי הבצק עד לקבלת עיסה יציבה ולהניח בצד לנוח.
6. נוטלים מעט מעיסת הבצק ויוצרים כדור במשקל 40-50 גר', בעזרת יד רטובה ליצור חור במרכז הכדור, למלא את הגומה שנוצרה בחומרי המילוי ויוצרים כדור שלם.
7. לגלגל בין כפות הידיים וליצור קציצת אליפסה מאורכת ומחודדת בקצוות
8. לטגן בשמן עמוק וחם כ 3-4 דקות.

הצעת הגשה:
קציצות מטוגנות על מצע פטרוזיליה, צנובר מפוזר, ולימון חצוי ל-2.

הערות

הקובה הינה קציצה מקובלת בעדות רבות, כורדית, הודית, סורית, עירקית.
השמות מעט שונים, המאכל והמרכיבים כמעט שווים.
הקובה קיבל מעמד של מאכל כמעט לאומי יוקרתי.
ניתן להשתמש בהמון תחליפים, בורגול, קמח, מצות, אורז וחומוס.
ניתן לטגן, לבשל בנוזל מרק.
הקובה העירקית הינה קציצת בורגול מאורכת ממולאת בבשר טחון.