מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי

צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי

צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי

תיאור המתכון

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט

מרכיבים

אופן ההכנה

1. יש להכין מישרה משמן זית, תימין ורוזמרין קצוצים, מלח, פלפל, שום קצוץ.
2. למרוח את הצלעות במשרה.
3. לחמם לחום גבוהה מחבת + שמן זית ולצרוב את קארה הצלעות מכל כיוון עד להשחמה מלאה.
4. להוציא את הצלעות להעבירם לתבנית אפייה.
5. באותו מחבת (לאחר טיגון הצלעות) יש להוסיף חופן בצל חתוך ולטגן עד לקבלת צבע זהוב. להוסיף את הפטריות ואת הארטישוק הירושלמי, לטגן עד להשחמה, להוסיף את היין האדום להרמת המשקעים, להוסיף פנימה את ציר הירקות ולהרתיח כ–5 דקות.
6. ליצוק את הנוזל על הצלעות לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור כ 15-20 דקות בחום של 220 מעלות.
7. לאחר בישול הצלעות יש להוציא את הצלעות והארטישוק הירושלמי מתבנית האפייה, את הנוזל יש להעביר לקלחת קטנה להרתיח, להוסיף את הקמח המדולל עד לרתיחה נוספת, להשלים טעם מלח פלפל ולהשתמש בנוזל כרוטב לצלעות.

הצעת הגשה:
לפרוס 2 יח' צלעות מחוברות ולהניחן על צלחת הגשה, להוסיף 2 יח' ארטישוק תפוח אדמה, ליד ליצוק מעט רוטב ולהגיש.