מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> יפרח - עלי גפן ממולאים

יפרח - עלי גפן ממולאים

יפרח -  עלי גפן ממולאים

תיאור המתכון

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
עליי גפן ממולאים באורז ובשר מהמטבח העירקי.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לשטוף את האורז המושרה במים קרים זורמים ולסנן
2. לחלוט את עליי הגפן במים רותחים כדקה
3. לקלוף ולשטוף את כל הירקות, לקצוץ אותם דק.
4. להעביר את האורז לקערה, להוסיף בשר, ירקות קצוצים, שמן, מלח, פלפל, ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
5. להניח את עליי הגפן על משטח עבודה, להוסיף מעט מהמלית על קצה העלה, לקפל את הקצוות למרכז ולגלגל לרול קטן ואטום, יש צורך להשאיר כ– 5-6 עלים שישמשו לריפוד הסיר לבישול.
6. לרפד סיר רחב בפרוסות העגבניות ועליי הגפן, להניח מעל את כל העלים הממולאים, בצורת סידור עגול מהדופן למרכז.
7. את כל חומרי הרוטב לערבב יחדיו וליצוק מעל לעלים, לבשל מעל להבה נמוכה כשעה וחצי אם יש צורך להוסיף מים.

הצעת הגשה: להניח על צלחת הגשה גדולה מעט חסה חתוכה דק, מעל להניח מגדל עליי גפן ממולאים, חצי לימון, להגיש חם.

הערות

קימות מס' גרסאות מהעולם ,חובזה , כרוב , עליי גפן וכו'