שבועות: סלט פסטה עם קישואים בזיליקום ופטה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סלט פסטה קר וחגיגי של קישואים טעימים, בזיליקום ארומטי וגבינת פטה נימוחה.
מאת : השף משה בר אל מ'פסטה דלה קזה'
מרכיבים
- 500 גרם פסטה קצרה
- 5 שיני שום כתושות
- 3 קישואים מוצקים חתוכים לפרוסות (אפשר להשתמש בזוקיני או בקישואים רגילים)
- עלים מענף רוזמרין
- 150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- 10 עלי בזיליקום טריה – קצוצים
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות. מסננים היטב מהנוזלים, מערבבים עם 2 כפות שמן זית ומצננים היטב.
2. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית, מוסיפים את הקישואים יחד עם השום והרוזמרין ומטגנים עד להשחמה. מצננים היטב (ביחד עם השמן והמיצים בהם טוגנו).
3. מערבבים את הפסטה עם הקישואים, השום והרוזמרין ושמן הזית. מוסיפים בזיליקום קצוץ, מתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים קוביות גבינת פטה מעל ומגישים.