מרינדה תאילנדית
תיאור המתכון
באדיבות השף שי לוינשטיין המנצח על מטבח ה"הגושרים מלון בטבע" בצפון - מתאים להשריית ירקות שורש, דוגמת בטטה ופרחי כרובית, לצד בשרי פרגיות עוף.
מרכיבים
- 4 כפות כוסברה קצוצה
- 4 כפות מיץ ליים טרי
- 2 כפות שמן סומסום
- ¼ כוס שמן תירס
- 1 פחית קרם קוקוס
- 1 כף מנגו טחון
- שטה גרוס
- רוטב סויה
- 2 שיניי שום
- 2 כפות דבש
- ג'ינג'ר טרי מגורד
- מלח
- פלפל גרוס
אופן ההכנה
מעבדים את כל המצרכים במעבד מזון ומשרים את הירקות והבשר - לפחות ללילה אחד במרינדה.
לאחר השרייה של לילה מעבירים למנגל.