צלעות טלה ברוטב יין אדום וזרעי רימון
- מתאים ל: 3 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של צלעות טלה לארוחה מרשימה ודשנה שלא תשאיר אף סועד אדיש.
מרכיבים
- 3 נתחי צלעות טלה צלויים על גריל במידת צלייה מדיום
- קוביית בטטה בעובי 4 ס"מ חלוטה וצלויה בתנור
- 1 רימון, להוציא את הגרעינים
- שום קצוץ
- פלפל גרוס
- מלח
- מצרכים לרוטב:
- 1 בקבוק יין אדום משובח
- 200 גר' בלסמי
- 250 גר' סוכר
- 2 ענפי טימין
- לקישוט:
- שערות בטטה מקומחות בטיגון בשמן עמוק
- 1 ענף טימין מטוגן
אופן ההכנה
לסגור את הצלעות על גריל במידה הרצויה (- מומלץ מדיום). את הבטטה יש לקלף ולחתוך לעובי 4 ס"מ, חליטה עד למצב ריכוך, לתבל במלח, פלפל גרוס, שום קצוץ וטימין ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה. הכנת הרוטב: בסיר חם יש למזוג את היין האדום ולהביא למצב רתיחה (פלמבה), מוסיפים 2 שיני שום שלמות, ענף טימין, בלסמי וסוכר. לבשל על אש נמוכה עד לצמצום והיווצרות רוטב סמיך. הרכבת המנה: להניח את הבטטה במרכז הצלחת, את הצלעות להניח על הבטטה בצורה אלכסונית, לפזר את זרעי הרימון על הצלחת, לזלף יין אדום ולקשט בשערות הבטטה וענף הטימין.