מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> צלעות טלה ברוטב יין אדום וזרעי רימון

צלעות טלה ברוטב יין אדום וזרעי רימון

צלעות טלה ברוטב יין אדום וזרעי רימון

תיאור המתכון

מתכון של צלעות טלה לארוחה מרשימה ודשנה שלא תשאיר אף סועד אדיש.

מרכיבים

אופן ההכנה

לסגור את הצלעות על גריל במידה הרצויה (- מומלץ מדיום). את הבטטה יש לקלף ולחתוך לעובי 4 ס"מ, חליטה עד למצב ריכוך, לתבל במלח, פלפל גרוס, שום קצוץ וטימין ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה. הכנת הרוטב: בסיר חם יש למזוג את היין האדום ולהביא למצב רתיחה (פלמבה), מוסיפים 2 שיני שום שלמות, ענף טימין, בלסמי וסוכר. לבשל על אש נמוכה עד לצמצום והיווצרות רוטב סמיך. הרכבת המנה: להניח את הבטטה במרכז הצלחת, את הצלעות להניח על הבטטה בצורה אלכסונית, לפזר את זרעי הרימון על הצלחת, לזלף יין אדום ולקשט בשערות הבטטה וענף הטימין.