מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > סלט ברינזה צאן ועשבי תיבול באדיבות פיראוס

סלט ברינזה צאן ועשבי תיבול באדיבות פיראוס

סלט ברינזה צאן ועשבי תיבול באדיבות פיראוס

תיאור המתכון

סלט צבעוני בטעם ים־תיכוני מרענן, משולשי פיתה פריכים משלימים את הארוחה. גבינת ברינזה צאן משמשת לבישול, כמלית למאפים, כתוספת מפנקת לכריך או לסלט רענן. מוצרי צאן ידועים כעשירים בוויטמינים, בחלבונים ובמינרלים, ואת הסגולות הללו ניתן למצוא בגבינת הברינזה.

מתכון באדיבות דנית סלומון, צילום: יהודה סלומון

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה. מניחים את חצאי הפיתות בתבנית - הצד הפנימי כלפי מעלה - ומברישים אותם במעט שמן זית. זורים עליהם מעט אורגנו וחותכים למשולשים. אופים בתנור החם למשך 5 דקות, או עד שהמשולשים מזהיבים.
2. שמים את עשבי התיבול ואת הירקות בקערה גדולה. חותכים את הברינזה לקוביות ומוסיפים לקערה יחד עם קליפת הלימון.
3. מכינים רוטב: טורפים יחד שום, מיץ לימון, שמן זית וסוכר ויוצקים על הסלט. מערבבים בתנועות הקפצה. מגישים עם משולשי הפיתה הפריכים.