מתכון לפסח: פילה ברבוניה על מצע ירקות טריים
- מתאים ל: 1 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף אידי ישראלוביץ'
מרכיבים
- חומרים:
- 150 גרם פילה ברבוניה
- פרוסה דקה של בגט באורך וברוחב של פילה הדג
- חומרים למצע ירקות:
- חצי תפוח עץ ירוק
- חצי גזר גדול
- חצי קולרבי
- ענף סלרי
- בצל שאלוט
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן עירית קצוצה
- חומרים לרוטב:
- חצי עגבניה ירוקה חמוצה
- רבע כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. משמנים בשמן זית את פילה הברבוניה משני צידיו, מתבלים במלח ופלפל.
2. גם את פרוסת הבגט משמנים בשמן זית ומטבלים. מניחים את פילה על הדג על הבגט.
3. מחממים מחבת עם שמן זית ומניחים את ה'כריך' כך שהבגט על המחבת והפילה מעליו. מנמיכים את האש ומטגנים 2 דקות.
4. מעבירים את הדג עם הבגט לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות
לאפייה של 5 דקות.
5. במקביל קוצצים את כל הירקות לסלט דק ומעבירים לקערה.
6. טוחנים את המרכיבים לרוטב ומוסיפים לקערה. מערבבים הכל היטב.
7. מוציאים את הברבוניה מהתנור ועוברים להרכבת המנה.
8. על צלחת הגשה עורמים מסלט הירקות הרענן ומעל מניחים את פילה הברבוניה.