פיצה בטטוזה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפיצה בטטוזה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 500 גר' קמח
- 1 כוס מים
- 50 גר' חמאה רכה
- 25 גר' שמרים טבעיים נמסים
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף דבש
- חומרים לציפוי:
- רוטב עגבניות טבעי
- 2 בטטות שנאפו בתנור עד רכות, חתוכות לעיגולים
- 100 גר' קוביות גבינה בולגרית
- 300 גר' גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
- חופן עלי רוקט
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
על משטח העבודה עורמים את הקמח ויוצרים גומה. בגומה שמים את השמרים והמים. מערבבים ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב. מוסיפים את המלח וכף הדבש, אוספים במרית אפיה את החומרים ולשים עוד עשר דקות עד קבלת כדור חלק וגמיש. מטפיחים כ-30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים על משטח מקומח עד גודל התבנית.
משמנים את תבנית האפייה בשמן זית, מצמידים את קצוות הבצק לדפנות התבנית בכדי שלא יברח באפייה.
אופן הכנת ציפוי:
למרוח את רוטב העגבניות על הבצק, מעל את גבינת המוצרלה, את פרוסות הבטטה ואת קוביות הבולגרית. אופים בתנור בחום של 2300 – מדף עליון, 15 דקות.
בהגשה מפזרים עלי רוקט.