מתכון לפסח: סלט טונה ואבוקדו
תיאור המתכון
באדיבות שף אידי ישראלוביץ'
מרכיבים
- טונה של אידי בשמן
- 1 אבוקדו בשל
- 1 ביצה
- 1 תפוח אדמה
- 2 עגבניות
- 5 זיתי קלמטה, מגולענים
- 1 בצל סגול קטן
- מלח, פלפל שחור טחון
- חצי לימון לתיבול
אופן ההכנה
1. חולטים את העגבניות כ- 20 שניות במים חמים, קולפים וחותכים כל עגבנייה לארבע. מוציאים את הליבה של העגבנייה ומעבירים לקערה.
2. קולפים את האבוקדו, מגלענים וחותכים גס בדומה לגודל העגבנייה.
3. מבשלים תפוח אדמה וביצה. קולפים וחותכים בגודל חתיכות העגבנייה והאבוקדו.
4. מטבלים במלח ופלפל, מתבלים בשמן של הטונה ובמיץ לימון.
5. מערבבים היטב את כל המרכיבים ולבסוף מפזרים מעל את הזיתים.
*מומלץ להגיש לצד לחם שחור טרי.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר