מתכון לפסח: חזה עוף במילוי עלי מנגולד ברוטב יין לבן
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה מדהימה של חזה עוף נימוח, במילוי עלי מנגולד טריים, ברוטב יין לבן. למרות הטעם המשובח, המרקם המעודן והרוטב הטעים, למנה יש ערך קלורי נמוך ביותר, כמעט כמו של חזה עוף על האש!!!
חגיגה לחיך של מי שרוצה לאכול טוב וגם להיראות טוב......
מרכיבים
- 4 מנות חזה עוף שלמות, בגודל כף יד, בעובי של 1 ס"מ. מנוקה ומסודר יפה.
- 2 צרורות עלי מנגולד
- 4 שיני שום טרי, כמובן
- כפית עמילן תירס או קמח תפוחי אדמה
- פלפל שחור
- מלח
- בצל בינוני
- ½ כוס יין לבן יבש
- 1 כפיות שמן זית
- קורט כורכום
- ¼ כוס ציר עוף, ללא שומן, מרוכז. או מים
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד וקוצצים לרצועות דקות.
2. במחבת שמים כפית שמן, 4 שיני שום קצוצות דק (לא כתושות)
3. מוסיפים את עלי המנגולד. ממליחים ומפלפלים ומקפיצים עד שכל נוזלי המנגולד מתייבשים. בשלב זה הכמות מצטמצמת מאד.
4. מניחים את התערובת בצד להתקרר מעט.
5. בינתיים, מניחים כל מנה של חזה עוף על קרש חיתוך. מניחים עליה את יד שמאל (לימניים). ביד ימין מחדירים בזהירות ובעדינות סכין שף ארוכה לביצוע "כיס". מכניסים את הסכין מהצד הצר של הנתח ויוצרים כיס.
6. לאחר ביצוע הכיס בכל המנות, מכניסים לכל כיס ¼ מתערובת עלי המנגולד עם השום. ממלאים וסוגרים יפה עם היד.
7. מתיזים (כמו טאלק) ם כ-1/4 כפי עמילן תירס או קמח תפוחי אדמה על כל מנה משני הצדדים.
8. במחבת שמים כפית שמן, מורחים עם מברשת סיליקון ומטגנים את החזות הממולאים דקה מכל צד.
9. מוציאים.
10. מוסיפים למחבת בצל קצוץ ומטגנים בשיטת שושי, (טיגון תוך כדי זרזוף מעט מים).
11. מוסיפים יין לבן וציר, פלפל ומלח וקורטוב כרכום.
12. טועמים ומתקנים תיבול.
13. כאשר הרוטב מבעבע מוסיפים את מנות חזה העוף לספיגת הרוטב והשלמת הבישול.
14. יש לשים לב שהנתח יתבשל כהלכה, אך להזהר מייבוש יתר.
15. מגישים עם הרוטב מעל.