מרק בצל וכרישה באדיבות סויה תנובה
תיאור המתכון
מנה חורפית מחממת של מרק בצל וכרישה באדיבות סויה תנובה ואביטל סבג חורש - מומחית לרפואה טבעית
מרכיבים
- 1/2 ק' בצל
- 1/2 ק' כרישה
- חבילת פטריות טריות
- 2 כפות חמאת גי* עשויה מחמאת תנובה
- 8 כוסות מים
- 1 כפית מלח גס אפור
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 1 כוס פטרוזיליה
- 3 שיני שום
- כוס משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת
- בהגשה לפזר: כפית שומשום מלא וחצי כפית זרעי פשתן וגבינת עיזים תנובה מגורדת מעל לכל מנה
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל והכרישה מה שיותר קטן, להקפיץ עם חמאת הג'י עד שהם מתאדים ומשחימים, לאחר מכן להוסיף את הפטריות והתבלינים יחד עם המים ולבשל למשך חצי שעה. להוסיף את משקה הסויה ולבשל למשך ע10 דקות נוספות. בהגשה ניתן להוסיף את זרעי הפשתן והשומשום ולגרד את גבינת העיזים מעל.
כיצד מכינים חמאת ג'י (חמאה מזוקקת)
מרתיחים בסיר 200 גרם חמאת תנובה, כשהיא מבעבעת, יש להסיר את הקצף הנוצר. יש לחזור על הפעולה 3-4 פעמים עד שהחמאה נעשית צלולה. יש לתת לחמאה להצטנן כשעתיים. ניתן לאחסן בחוץ או בקירור.