מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > ירקות מבושלים> כרובית מוקרמת בטחינה, עם יוגורט ודבש חרובים

כרובית מוקרמת בטחינה, עם יוגורט ודבש חרובים

כרובית מוקרמת בטחינה, עם יוגורט ודבש חרובים

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". את הטחינה להקרמה מכינים מטחינה גולמית, שמערבבים עם מים, במינון של 1:1 . מתבלים במלח, שום ומיץ לימון, לפי הטעם.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. חולטים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים 2 דקות, מסננים.
3. מטגנים את טבעות הבצל בשמן זית חם כ-8 דקות, או עד לריכוך והזהבה.
4. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה, מכסים בבצל המטוגן, יוצקים מעל את הטחינה ואופים
15 דקות, או עד שפרחי הכרובית זהובים ופריכים.
להגשה
בעת ההגשה יוצקים על פרחי הכרובית יוגורט, דבש חרובים או תמרים ומיץ מעגבניה סחוטה.
מקשטים בצנוניות, פלפל חריף, צנוברים ופטרוזיליה.