כרובית מוקרמת בטחינה, עם יוגורט ודבש חרובים
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". את הטחינה להקרמה מכינים מטחינה גולמית, שמערבבים עם מים, במינון של 1:1 . מתבלים במלח, שום ומיץ לימון, לפי הטעם.
מרכיבים
- 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים בגודל אחיד
- 2 בצלים פרוסים לטבעות
- 3 כפות שמן זית
- 200 גרם (1 כוס) טחינה לבנה מוכנה לאכילה
- להגשה
- 200 מ"ל (1 גביע) יוגורט צאן
- מיץ מעגבניה טריה
- 2 כפות דבש חרובים (או תמרים)
- 3 צנוניות פרוסות לפרוסות דקות
- 2 כפות צנוברים קלויים
- חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. חולטים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים 2 דקות, מסננים.
3. מטגנים את טבעות הבצל בשמן זית חם כ-8 דקות, או עד לריכוך והזהבה.
4. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה, מכסים בבצל המטוגן, יוצקים מעל את הטחינה ואופים
15 דקות, או עד שפרחי הכרובית זהובים ופריכים.
להגשה
בעת ההגשה יוצקים על פרחי הכרובית יוגורט, דבש חרובים או תמרים ומיץ מעגבניה סחוטה.
מקשטים בצנוניות, פלפל חריף, צנוברים ופטרוזיליה.