קוסקוס לטו בשבט
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מג'דרה ארומטית לטו בשבט - מקוסקוס מלא ופירות יבשים
מרכיבים
- 1 בצל גדול
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 2 פולי הל
- 1 מקל קינמון
- ½ כפית זרעי כוסברה
- ½ כפית זרעי כמון
- ½ כפית כורכום
- חופן צימוקים
- חופן פיסטוקים
- 175 גרם קוסקוס מלא
- 350 גרם מים
- 1 כוס עדשים ירוקות
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
-קוצצים את הבצל.
-מחממים את שמן הזית בסיר ומשחימים את הבצל.
-מוסיפים את השום וכל התבלינים, ומטגנים כדקה.
-מכינים את הקוסקוס המלא ע"פ הוראות היצרן שע"ג השקית.
-מוסיפים את הקוסקוס, מערבבים עם תערובת הבצל והתבלינים, ומכסים במים.
מכסים את הסיר וממתינים כ 10 דקות.
-בסיר נפרד שמים את העדשים, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
-מערבבים את העדשים עם הקוסקוס הארומטי. מתבלים במעט מלח ופלפל ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה