קונפי שומר

קונפי שומר

תיאור המתכון

קונפי שומר

מרכיבים

אופן ההכנה

רוחצים את השומרים. מסירים שכבה ראשונה יבשה, מסירים את התחתית ופורסים אותם לאורכם- כל שומר ל 3-4 פרוסות.
מכניסים לסיר עם המלח, פלפל, עגבניה, שום, כוס מים ו- 3/4 מהחמאה. ומאדים כ-20 דקות. מוסיפים את היין ומבשלים יחד ל-20 דקות נוספות, עד לריכוך מלא של השומרים. מסירים מהאש, מצננים מעט ומסדרים את פרוסות השומרים על תבנית. מרטיבים במעט מהנוזלים שנותרו בסיר ומפזרים מעל את פירורי הגבינה. מכניסים לתנור בחום בינוני לכ- 7-8 דקות. במקביל מחזרים את נוזלי הבישול ללהבה – לצמצום.
מתקנים תיבול, מסמיכים בעזרת הרבע הנותר של החמאה ומפזרים פטרוזיליה.
מסדרים את השומרים על צלחת הגשה, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים.

המתכון באדיבות
מסעדת מלון בוטיק אלגרה דרך האחיות 13, עין כרם, ירושלים הצג טלפון