מרק מנגולד
תיאור המתכון
מרק מנגולד
מרכיבים
- מצרכים ל- 4 מנות:
- 1 חבילת מנגולד – לקצוץ גס
- 1 כרישה בינונית חתוכה לפרוסות (כ-1 ס"מ כולל החלק הירוק)
- 1 בצל סגול קצוץ גס
- 5 בצלים ירוקים קצוצים לעיטור
- 2 כוסות בלאן פלאם
- מיץ מלימון אחד
- 1 כוס מים רותחים
- 3 כפות שמן זית
- חצי כוס שמנת מתוקה לטיגון
- 1 כף שמן קנולה לטיגון
- חצי כפית משייה טחונה
- 1 מקל קינמון
- מלח
- צ'ילי אדום
- מעט יוגורט עזים לעיתור
אופן ההכנה
משמנים תחתית סיר בשמן קנולה, מאדים קלות את הבצל. כעבור דקה מוסיפים את הכרישה. כעבור דקה של אידוי קל מוסיפים את המנגולד וחצי כוס מים רותחים.
מוסיפים מלח, צ'ילי, קינמון, משייה ושמן זית ומאדים כ-10 דקות.
מוסיפים את היין והמים הרותחים לכדי כיסוי החומר–מכסים ומנמיכים להבה לכ-45 דקות נוספות. מוסיפים את השמנת, ממשיכים בבישול לכ-15 דקות נוספות, מוסיפים את הלימון ומתקנים תיבול. מוזגים לספלים ומעטרים בבצל ירוק וטפטופי יוגורט.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מלון בוטיק אלגרה
דרך האחיות 13, עין כרם, ירושלים
הצג טלפון
053-8094985
|