מרק קרם עגבניות תמר
תיאור המתכון
מרק קרם עגבניות תמר
מרכיבים
- 1.5 כפות שמן זית
- 1 בצל פרוס
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 גבעולים גדולים של בזיליקום טרי
- 1 גבעול קורנית (טימין)
- 1 עלה דפנה
- 1.5 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
- קמצוץ סוכר
- מלח, פלפל
- 250 מ"ל ציר עוף
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל, בחום נמוך, למשך 3 דקות או עד שיתרכך מבלי להשחים.
מוסיפים את השום, גבעולי הבזיליקום, הקורנית, עלה הדפנה והעגבניות הטריות החתוכות. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
מוזגים מלמעלה את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומוסיפים להחזיק על סף רתיחה 15 דקות.
מוצאים ומשליכים א עלי הדפנה.
מעבדים את תוכן הסיר למחית בבלנדר או במעבד מזון ומסננים דרך נפה עדינה. מחזירים אל הסיר ומתקנים את התיבול.
אופן ההגשה:
מגישים את המרק בקערות אישיות או בקערה גדולה.
מקשטים עם שמן ירוק או טפטופי שמן זית.
הערות
באדיבות מישל בן שיטרית, שף מלון ישרוטל המלך שלמה