מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות קרות> ספרינג רול ירקות במטבל סויה-שומשום

ספרינג רול ירקות במטבל סויה-שומשום

ספרינג רול ירקות במטבל סויה-שומשום

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". דפי האורז שפעם היו חומר גלם מיוחד נמכרים היום במרכולים ונשמרים מצוין במזווה. כדי שניתן יהיה
למלא אותם בקלות פשוט מרטיבים במים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את המטבל. מערבבים את כל החומרים בצנצנת סגורה, מנערים לקבלת מרקם אחיד.
2. מכינים את המלית. מערבבים את חומרי המלית בקערה.
3. מרכיבים את המנה. טובלים את דף האורז בקערה עם מים, למשך 20-10 שניות, עד שמתרכך
ונעשה גמיש, מוציאים ומניחים על מגבת. מניחים עלה חסה על עלה האורז, מוסיפים כף מהמלית
ומגלגלים, מניחים בצד ומכסים במגבת רטובה כדי למנוע התייבשות. מכינים כך את כל הרולים.
4. לפני ההגשה פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ, כורכים כל פרוסה בגבעול עירית )כמו בצילום( ומגישים
עם המטבל.
טיפ של השף
אם מכינים מראש - כדאי לעטוף מבחוץ את הספרינג רול בעלה חסה ולקשור באמצעות חוט עירית.
זה ישמור על עסיסיות העלה.