פלאפל חצילים וגבינת פרמז'ן
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פלאפל חצילים של השף אבי ביטון ממסעדת אדורה
מרכיבים
- 30 גרם חמאה
- 1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
- 3 שיני שום כתושות
- 500 גרם בשר חציל קלוי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 60 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
- 2 ביצים טרופות עם 3 כפות מים קרים
- 1 כוס קמח
- פירורי לחם זהובים
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה:
- 5 כפות גדושות של גבינת שמנת בטעם טבעי, רצוי פילדלפיה
- סלט ירקות עם נבטי חמניות
אופן ההכנה
1.ממיסים במחבת קטנה חמאה ומוסיפים בצל ושום ומטגנים על אש בינונית 5 דקות. מוסיפים את החצילים ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד אשר אין נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים היטב. מוסיפים לחצילים גבינת פרמז'ן, מערבבים ומקררים במקרר כשעה.
2.צרים מהתערובת כדורים (כמו כדורי פלאפל) מסדרים על מגש ומקררים שעה נוספת. שמים בצלחת שטוחה קמח ובצלחת נוספת ביצים טרופות.
3.מגלגלים את כדורי הפלאפל בקמח בביצים טרופות ובפירורי לחם. מקררים חצי שעה.
4.מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הפלאפל עד להזהבה.
5.הגשה – על צלחת הגשה אישית, מורחים כף גדושה של גבינת שמנת. מניחים מעל שלושה כדורי פלאפל ובצד מניחים ערמה קטנה של סלט ירקות ונבטי חמניה ומגישים מיד.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אדורה
בן יהודה 226, תל אביב
הצג טלפון
03-6050896
|