סילבסטר פילה בקר צלוי
תיאור המתכון
פילה בקר צלוי עם פטריות יער מוקפצות
מרכיבים
- חומרים לפילה [4 מנות]
- 4 נתחי פילה בקר במשקל 200 גרם כל אחד.
- 1 שן שום קצוצה
- 2 גבעולי תימין קצוצים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- חומרים למילוי
- 3 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
- 6 פטריות ירדן חתוכות לרצועות
- 6 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
- ½ בצל קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 4 כפות שמן זית
- 100 גרם עלי תרד צעירים שטופים
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנה הפילה: מתבלים את נתחי הפילה במלח, פלפל, תימין, שום ושמן זית. צולים במחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים במגש אפייה. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס. ומכניסים את הפילה לצלייה של 10 דקות – זכרו כי המידה המומלצת בפילה בקר היא מדיום לא יותר.
הכנת הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל והשום. מוסיפים את עלי התרד ושאר הפטריות. מקפיצים במשך 5-4 דקות נוספות – עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב. מסירים מהאש ומגישים עם נתח פילה הבקר.
הערות
באדיבות השף צ'רלי פדידה מסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|