סילבסטר חזה מולארד צלוי
תיאור המתכון
חזה מולארד צלוי עם סויה, צ'ילי, דבש ובצלצלי שלוט ביין.. פשוט תענוג!
מרכיבים
- חומרים למולארד [4 מנות]
- 2 חזה מולארד* נקיים
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 1 כפית דבש
- 2 כפות סויה
- * צד השומן חרוץ בעומק 2.5 מ"ל לאורך ולרוחב
- חומרים לבצל שלוט
- 1 כוס יין אדום
- 3 כפות סוכר
- ½ עלה דפנה
- 2 פלפל אנגלי
- 4 בצלצלי שלוט קלופים
אופן ההכנה
הכנת חזה מולארד: מחממים מעט מחבת טפלון ומניחים בתוכה את המולארד - כאשר העור פונה כלפי המחבת. צורבים על להבה נמוכה למען הפרשת השומנים מעור המולארד עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים. מניחים במגש אפייה, מערבבים את מצרכי המרינאדה (צ'ילי, דבש וסויה) ומורחים על המולארד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 8-5 דקות. מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות דקיקות ומגישים.
הכנת בצלצלי שלוט: מכניסים לסיר קטן את כל החומרים ביחד, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-35 דקות – עד שהיין מצטמצם והבצל יהפוך לזגוגי. מגישים לצד חזה מולארד.
הערות
באדיבות השף צ'רלי פדידה מסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|