כדורי באו במילוי שוקולד
- מתאים ל: 30 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קינוח סיני על השולחן, מתאים לחנוכה ובכלל!
מרכיבים
- בצק
- 400 גרם קמח
- 60 גרם סוכר
- 30 גרם מלח אטלנטי
- מעט גרדת לימון
- 8 גרם שמרים יבשים (כפית גדושה)
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות – בטמפרטורת החדר
- מילוי שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 80 גרם סוכר
- 50 גרם קמח
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- 2 כפות ליקר שזיפים
- קקאו
אופן ההכנה
בצק
1.מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, המלח וגרדת הלימון
2.מוסיפים את השמרים היבשים
3.מעבדים במהירות בינונית ותוך כדי מוסיפים את הביצים אחת – אחת. לפני הוספת ביצה נוספת יש לוודא שהביצה הקודמת התערבבה היטב לתוך הבצק
4.כשהבצק התחבר לבצק אחיד
5.מוציאים את החמאה מהמקרר וחותכים לקוביות ומניחים בצד
6.מכבים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח בתוך המיקסר חצי שעה בחדר ממוזג היטב
7.מפעילים מחדש את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים לתוך הבצק את קוביות החמאה, הנמצאות כעט בטמפרטורת החדר, אחת אחת עד שכל החמאה מתחברת לבצק
8.מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לפחות ל – 4 שעות
מילוי שוקולד
1.ממיסים בבן מרי את השוקולד החמאה והסוכר עד שניתן לערבב לתערובת חלקה.
2.מוציאים את התערובת מבן המרי
3.מערבבים את הביצה החלמון והקמח לתערובת חלקה ללא גושים
4.מערבבים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים, מוסיפים את ליקר השזיפים ומערבבים לתערובת חלקה
5.מקררים כשעתיים במקרר עד שהתערובת מתגבשת
6.בעזרת "כף פריזיאן" מכדררים 30 כדורים זעירים של שוקולד ומגללים אותם בתוך הקקאו
7.שומרים בהקפאה עד לשימוש
אופן הכנת הבאו
1.מכדררים 30 כדורי בצק
2.יוצרים במרכז כל כדור שקע היכול להכיל את כדור השוקולד
3.שמים בתוך כדור הבצק כדור שוקולד וסוגרים עליו את הבצק
4.מגלגלים על השולחן את הבאו בכדי שהכדור ייסגר הייטב
5.מסדרים את הבאו על תבנית אפיה ומתפיחים כשעה.
שימו לב – הבאו צריך לתפוח קלות אך לא להכפיל את גודלו
6.מחממים תנור ל 160 מעלות
7.אופים את הבאו 8 דקות בתנור ("אפיה לבנה")
עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור בקירור למספר ימים.
בהגשה
1.מחממים שמן לטיגון עמוק
2.מטגנים כחצי דקה את הבאו ומגישים מיד
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
המתכון באדיבות
|
מסעדת ג'פניקה רמת החייל
הברזל 32, רמת החייל, תל אביב
הצג טלפון
*3636
|