מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> סופגניות במילוי רצועות בקר וקנופיטורת תאנים

סופגניות במילוי רצועות בקר וקנופיטורת תאנים

סופגניות במילוי רצועות בקר וקנופיטורת תאנים

תיאור המתכון

באדיבות השף ניר אבוטבול למלון קראון פלזה אילת, שמגלה מקוריות ויצירתיות.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת ריבת התאנים ופילה הבקר: להכניס את התאנים עם הסוכר לסיר כבד ולבשל כשעה על אש נמוכה עד לקבלת מרקם חלק. במחבת חמה לסגור את רצועות הפילה בקר עם מעט שמן ותבלון קל (מלח, פלפל). להוסיף כף קונפיטורה של התאנים ולצנן עד להכנת הסופגנייה. אופן הכנת הסופגנייה: להכניס לקערת מיקסר את כל החומרים פרט למים, להוסיף בהדרגה את המים ולעבד עד לקבלת בצק רך. להשהות את הבצק מכוסה להתפחה כ- 30 דקות. ליצור כדורים בגודל ביצה גדולה, ליצור גומה ולהניח על מגש משומן עם רווחים ביניהם. להתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחמם בסיר שמן לטיגון (כ-5 ס"מ עומק השמן), להכניס כף עץ לשמן ולבדוק שמופיעות בועות קטנות מסביב לה. רק אז להרים את הסופגניות בעזרת כף שטוחה משומנת, להניח בזהירות בשמן כשצדן העליון כלפי מטה. לטגן כל צד כ-1/2 1 דקות עד להזהבה. להגיש את הסופגניות בצלחת הגשה וליצוק את הקונפיטורה של הריבה מעל. לעטר בעלי נענע ריחניים.