מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק מיסו, מוסר ים ופטריית שי-טאקי טרי

מרק מיסו, מוסר ים ופטריית שי-טאקי טרי

מרק מיסו, מוסר ים ופטריית שי-טאקי טרי

תיאור המתכון

מתכון חורפי באדיבות חוות תקוע

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים במים קרים את השי-טאקי הטריות ומסירים את החצי התחתון של רגלי הפטריות.
פורסים את השי-טאקי לפרוסות דקות ככל האפשר. מסירים את החצי התחתון של גבעולי האספרגוס ופורסים את הגבעולים לאורכם לפרוסות דקות ככל שניתן.
מסירים את העור מפילה המוסר, ומנקים את האידרות הקטנות באמצעות פינצטה.
חותכים את פילה המוסר לנתחים מרובעים בגודל של 3 ס"מ.
מחממים בסיר על אש נמוכה את ציר הדגים עם פטריות השי-טאקי המיובשות למשך 20 דקות.
מסננים את הפטריות מהציר וטורפים פנימה את המיסו תוך כדי בחישה כף אחר כף.
מביאים את מרק המיסו לסף רתיחה ומוסיפים את פרוסות השי-טאקי ונתחי הדג ומסירים מיד מהאש.

הערות

הגשה:
מחלקים את המרק לקערות ומעטרים עם רצועות האספרגוס. אוכלים לוהט.