צ'ורוס גבינה ברוטב שמנת ופטריות
- מתאים ל: 30 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מקלות סופגניות מלוחות באדיבות השף הלבן של תנובה
מרכיבים
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- 1 חבילה (100 גרם) חמאה
- 1 כוס (150 גרם) קמח
- ¼ כפית מלח
- 4-5 ביצים
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן
- לרוטב שמנת ופטריות:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
- ½ כוס (50 גרם) פטריות מיובשות (פורטובלו, פורצ'יני)
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי עמק
- מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
1.לצ'ורוס גבינה: בסיר בינוני מחממים את המים והחמאה עד לרתיחה מלאה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ כדקה עד להעלמת הגושים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את פתיתי הפרמזן. מעבירים את התערובת אל קערת מערבל. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ויציב.
2.בקערה קטנה מערבבים את הפטריות עם כוס מים רותחים ומניחים בצד.
3.בסיר בינוני מחממים ליטר שמן לחום בינוני. בעזרת שקית זילוף מזלפים לשמן החם פס בצק באורך 4-5 ס"מ וקוטמים. מטגנים יחד 4-5 יחידות כ-3-4 דקות ומעבירים לנייר סופג.
4.לרוטב שמנת ופטריות: חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים לסיר שמנת לבישול ורבע כוס מנוזלי הפטריות. מוסיפים את פתיתי העמק ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
להגשה: מגישים את הסופגניות המלוחות לצד הרוטב החם.