פילה מוסר ים בצריבה עם פלפלים אדומים
תיאור המתכון
השף רפאל כהן, ממתחם האירועים לוקא (Luca) בקיבוץ משמר השרון בעמק חפר, יוצא לרגל החורף בהפקת בשרים אנינת טעמים, המעלה על השולחן מצעד של בשרים ודגים.
מרכיבים
- 6 יחידות פילה דג מוסר ים טרי
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 3 פלפלים אדומים טריים (גמבה)
- 3 פלפלים אדומים יבשים
- 6 בצלצלי שלוט
- 2 יחידות שורש פטרוזיליה
- 2 כפות שמן זית
- 4 ענפי תימין טריים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת הפילה: מנקים את נתחי הפילה היטב משאריות של אדרות. מכניסים את הנתחים לקערה עם משרה של ½ כוס יין לבן, חצי כוס מים קרים, חצי כוס מיץ לימון ו-4 ענפי תימין.
הכנת הרוטב: קוצצים לקוביות קטנות את הפלפלים הטריים והיבשים, בצלצלי השלוט ושורש הפטרוזיליה. מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית במשך כ-5 דקות - עד שמתקבלת משחה חלקה בגוון אדום עז. מעבירים לקערה את תערובת הפלפלים ומתבלים במלח ופלפל (למי שרוצה שהמנה תהיה פיקנטית ניתן להוסיף גם פלפל חריף)
הכנת המנה: מוציאים את הדגים מהמשרה ומיבשים בעזרת נייר סופג. מחממים מחבת על להבה גדולה, וכאשר המחבת לוהטת מורחים את תערובת הפלפלים סביב נתח הפילה. מכניסים למחבת את הנתחים לצריבה חצי דקה מכל צד (לא לצרוב מעבר לכך על מנת לשמור על עסיסיות המוסר)
הערות
אופן ההגשה: מגישים את הנתחים לצד ירקות בגריל או כל תוספת ירק אחרת.