פילה דניס

פילה דניס

תיאור המתכון

מתכון נפלא באדיבות השף ז'אק דיין: פילה דניס על מצע של פירה תפוח אדמה, שעועית ירוקה ורוטב רומנה.

מרכיבים

אופן ההכנה

פירה: לבשל שני תפוחי אדמה מקולפים במים רותחים. לסנן ולטחון בעזרת מג'ימיקס עם 1/4 כוס חלב, 1/4 כוס שמנת מתוקה, 50גרם חמאה, קורט מלח, קורט פלפל ו-20 גרם גבינת פרמזן.

רוטב רומנה: לטגן בשמן זית שום פרוס. להוסיף יין לבן, ציר ירקות, חצי לימון סחוט, פטריות שמפיניון וצלפים. לצמצם עד חצי הכמות, ולהוסיף 50 גרם חמאה על מנת להסמיך את הרוטב.

פילה דניס: לטבל את הדג עם שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס וטימין. לחמם מחבת טפלון, להוסיף שמן זית ולסגור את הדג 2-3 דקות כל צד.

הגשה: להניח במרכז הצלחת כף פירה. לבשל את האפונה חצי דקה במים רותחים, ולהקפיץ אותם בשמן זית ושום. להניח אותם מעל הפירה. להניח את הדג על השעועית, וליצוק את הרוטב על הדג.

המתכון באדיבות
מסעדת גבריאלה בן שטח 5, ירושלים הצג טלפון