Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> כוסיות פילו עם קרם סלק פיקנטי

כוסיות פילו עם קרם סלק פיקנטי

כוסיות פילו עם קרם סלק פיקנטי

תיאור המתכון

כוסיות פילו עם קרם סלק פיקנטי

מרכיבים

אופן ההכנה

מורחים בין דפי הפילו חמאה מומסת, מניחים אחד על השני, וחותכים לריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
מניחים על כלי עגול (אלומיניום או ספל חרס) ומחליקים בזהירות את הפילו פנימה - על מנת שיקבל את הצורה של הכלי. מכסים במגבת לחה ומכניסים למקרר עד תום ההכנות.
לוקחים את הסלקים ותפוחי העץ ועוטפים אותם ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות, ומומלץ לנעוץ בכל 20 דקות קיסם, ולוודא שסלק רך מספיק (להוציא מהתנור בהתאם לצורך).
במקביל מאדים על מחבט עם שמן הזית עם הבצלים, השום והחלפיניו - עד שהבצל הופך לשקוף.
מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את הסלק המוכן ללא הקליפה, הג'ינג'ר הכבוש והכוסברה. טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת משחה חלקה ואחידה.
מוסיפים את הביצה ומערבבים בעדינות.
מזליפים את התערובת לתוך כוסיות הפילו, ומכניסים לתנור למשך 15 דקות בחום של 170 מעלות.
לשם הגיוון ניתן להוסיף לקרם הסלק גם פילה סלמון טרי.

הערות

באדיבות השף רפאל כהן ממתחם האירועים "לוקא" שבשרון.