סיגר פסטייה מרוקאית
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף גיא פרץ ממסעדת קונפי, מפנק אותנו במתכון מרוקאי שבו כל העדות חושקות.
מרכיבים
- 500 גרם פרגיות
- 3 עלי דפנה
- 10 פלפל אנגלי
- 4 בצלים, קצוצים ומטוגנים היטב ב- 3 כפות שמן זית
- חצי כוס צימוקים
- חצי כוס אגוזי מלך קלויים
- חצי כוס שקדים קלויים
- 4 כפות כוסברה קצוצה
- 2 ענפי טימין
- קורט קינמון
- 4 כפות סוכר חום
- רבע כפית זנגוויל טחון
- 8 עלי סיגר (אגרול)
- מעט קמח ומים להדבקת עלי הסיגר
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה:
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
מכניסים את הפרגיות לסיר עם מים עד לכיסוי, יחד עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מרתיחים ומשאירים לבעבע למשך 20 דקות. מסננים.
מעבירים לקערה ומפוררים את הפרגיות לנתחים דקים.
מוסיפים את הבצל, הצימוקים, האגוזים, השקדים, הכוסברה והתבלינים ומערבבים.
פורשים עלי סיגר וממלאים במרכזו כ- 60 גרם מהמלית. מגלגלים, מדביקים בקמח ובמים ומהדקים היטב.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
בוזקים מעל אבקת סוכר וקינמון, ומגישים לצד קונפיטורה. רצוי קונפיטורת בצל או קונפיטורת עגבניות שרי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קונפי
יפה נוף 111, חיפה
הצג טלפון
053-8094587
|