Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כבדי עוף מוקפצים בווק לוהט עם פטריות יער ועגבניות תמר

כבדי עוף מוקפצים בווק לוהט עם פטריות יער ועגבניות תמר

כבדי עוף מוקפצים בווק לוהט עם פטריות יער ועגבניות תמר

תיאור המתכון

לקראת החורף מציג השף רפאל כהן, המנצח והבעלים של מתחם האירועים לוקא (Luca) בקיבוץ משמר השרון בעמק חפר, הפקת מתכוני גורמה מושקעת, שנותנת לנו טעימה גדושה מכל העושר, הטעמים והקסם של תפריט חורף 2012 - בדגש על מעדני בשר במסורת הגורמה האירופאית. כך תוכלו להפתיע עם מתכון נפלא של כבדי עוף המוקפצים בווק לוהט ומפלרטטים עם פטריות יער ועגבניות תמר שבעונה. בתיאבון!

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הכבדים, ומכניסים לקערה להשריה קצרה עם יין פינו נואר, סוכר חום, קימל, קשיו טחון ומירין.
מכניסים לתנור שחומם ל-150 מעלות את עגבניות התמר, כשהן מרוחות בשמן זית ועם מעט מלח גס - עד ריכוך והתחלה של קרמליזציה (כ-7 דקות).
מקפיצים בווק לוהט את הפטריות, עגבניות התמר, הבצל, הצנוברים והכבדים שהוצאו מהמשרה (הקפצה קלה בלבד).
בשלבי סיום ההקפצה בווק מוסיפים את המשרה שנותרה (דקה לפני הורדה מהאש).
טיפ להגשה: מומלץ להגיש בתוספת תבשיל קינואה או בורגול.