לחם יהודי (היה מוגש כל ערב שבת בשולחן
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם יהודי (היה מוגש כל ערב שבת בשולחן ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות סוכר
- כף מלח
- 40 גר' שמרים בקיץ, 50 גר' שמרים בחורף
- 1/2 ליטר מים (בערך)
אופן ההכנה
. לוש את כל החומרים הנ"ל במערבל והוסף את המים לאט עד לקבלת בצק רך ויפה (כ-10-12דקות). חלק את הבצק ל-4 מנות שוות. כל חלק חתוך ל- 3 חתיכות. להאריך את הגלילים וקלע את שלושת מאותן 3 חתיכות ליצור "צמה"
2. הנח את 4 הצמות על מגש האפייה באוויר הפתוח במשך 30-60 דקות (לא במקרר).
3. מרח ביצה על כל צמה ופזר סומסום בקצך.
4. לאפות בחום בינוי גבוה עד להשחמה.
תגובות
-
לחם יהודי ??
אמיר
(08/06/2008 12:23:00)
מה שקוראים בעברית - חלה ???