פטריות ולבנה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 10 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
פטריות לוהטות בתיבול מזרחי מוגשות על נשיקות לבנה ופיתות זעתר קטנות.המתכון פשוט וטעים מאוד בייחוד בשל השילובים של המרכיבים.
מרכיבים
- 1 חבילה של פטריות שמפיניון
- 100 גר' שמן זית
- 4 גבעולי טימין
- פפריקה
- מלח
- פלפל
- 2 שיני שום
- 200 גר' לבנה
- 6 יח' פיתות קטנות
אופן ההכנה
קוצצים את הטימין דק מאוד, מעבירים אותו לשמן זית ביחד עם הפפריקה, המלח והפלפל. מכניסים את הפטריות לטיבול של השמן ואז לתנור ל-10 דק' בחום גבוהה. בינתיים מעבירים את הלבנה לשק זילוף, מזלפים את הלבנה לצלחת, מפזרים למעלה זעתר, שמן זית ומעט פפריקה. לאחר שהפטריות מוכנות, מניחים אותן מעל או בצד הלבנה. על הפיתות מורחים מעט שמן זית ופפריקה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר