שיפודי חלומי
תיאור המתכון
מנה בעלת טעמים וניחוחות נפלאים, מהירת הכנה ומרשימה למראה. רוטב הטריאקי הביתי המעודן הנספג בגבינת החלומי מעניק אופי לגבינה האנמית בטעמה ויוצר שילוב מושלם עם גבינת החלומי המקבלת מרקם פריך בזמן הצליה. מנת פתיחה המתאימה להכנה מהירה והגשה מיידית.
מרכיבים
- לשיפודים:
- 4 שיפודים מנירוסטה/עץ ארוכים
- 400 גר' גבינת חלומי חתוכה לקוביות גדולות (כ-12 קוביות)
- 12 יח' עגבניות שרי
- 12 פטריות טריות בינוניות
- 2 פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות כ-2 ס"מ
- 100 גר' בייבי מיקס
- לרוטב טריאקי:
- חצי כוס מים
- חצי כוס רוטב סויה
- חצי כוס סוכר
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 3 שיני שום קצוצות
- חבילת בצל ירוק (משתמשים רק בחלק הלבן של הבצל)
- 2 גזרים מקולפים וקצוצים דק
- 50 גרם כוסברה קצוצה
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
אופן ההכנה
הכנת הטריאקי:
חורכים על מחבת חמה (ללא שמן) את הגזר והבצל מכל הצדדים עד לקבלת גוון שחרחר.
מוסיפים מים, רוטב סויה וסוכר.מביאים לרתיחה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דק' עד לקבלת מרקם סמיך של רוטב.מקררים וטוחנים היטב במיקסר.
הכנת השיפודים:
מצפים את גבינת החלומי בקמח ומטגנים בשמן עמוק למשך דקה.מוציאים מהשמן ומקררים.
משפדים את השיפודים בפטרייה, בעגבניות שרי, קובית גבינת חלומי, פלפל צהוב וכך חוזרים על התהליך שלוש פעמים בכל שיפוד.
מכניסים את השיפודים לתנור בחום 200 מעלות למשך 10 דק', מוציאים ומוזגים את רוטב הטריאקי על השיפודים. מגישים על גבי מצע עלי בייבי מיקס.