ראש השנה: רביולי במילוי שוקולד וגרגרי רימון בליווי פילה פירות העונה וגלדה ברוטב תפוזים
תיאור המתכון
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
שף ראשי מלון ענבל ירושלים
מרכיבים
- להכנת 6 מנות בצק:
- 250 גרם קמח לבן רצוי קמח דורום
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח שולחן
- 1 כף גדושה סוכר
- 3 חלמונים
- כ-1/2 כוס מים קרים.
- החומרים למילוי שוקולד:
- 100 גר' שוקולד מומס
- 50 גר' שמנת פרווה/ חלבי חמה
- 2 כפות גרגרי רימון
- להקציף בקערת מיקסר את השוקולד + השמנת {חמים} בעזרת מטרפה בין 3-4 דקות במהירות בינונית , עד להקצפה ושינוי הצבע לחום בהיר.במהלך מילוי הרביולי יש למלא תחילה קרם שוקולד ומעל לפזר גרגרי רימון.
- רוטב תפוזים:
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
- 20 גר' סוכר
- 1 כף קורנפלור מדולל ב – 1/4 כוס מים קרים
- להרתיח מיץ תפוזים + סוכר , להוסיף קורנפלור עד לרתיחה שנייה ולהגיש
אופן ההכנה
•כל החומרים לערבב יחדיו למעט המים.
•להוסיף את המים לאט עד לקבלת בצק לח, גמיש ומספיק חזק לעבודה.
•יש להשאיר את הבצק למנוחה במקרר לשעה לפחות.
•ניתן להפחית מכמות המים ולהוסיף חלמון { יגרום לבצק להצהיב } .
•לאחר מנוחה יש לרדד את הבצק לעלה דק בעובי של כמה מילימטרים , לקרוץ עיגול בקוטר של 4 – 5 סמ' למלא שוקולד וגרגרי רימון במרכז ולכסות בטבעת נוספת מרוחה בחלמון ביצה , בקצוות בעיגול יש לעבור עם מזלג בכדי ליצור הדבקה של שני החלקים.
•יש למרוח בשמן את הרביולי ולהניחו על מגש משומן ניתן לכסות עד לשימוש יש לשמור בקירור
הערות
•ניתן להגיש עם פירות טריים כגון , שזיפים אדומים פרוסים , דובדבנים , פטל טרי , להניח בצלחת הגשה , להוסיף כדור גלידה / סורבה מרופד בתחתית בפיסטוק גרוס { שלא ינוע בצלחת } , לטגן 2 יח' רביולי בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב ולהניח על הגלידה , לנעוץ שיפוד ולהגיש,
•ניתן להכין רוטב תפוזים וליצוק על צלחת ההגשה.