מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני פסטה> ניוקי שקדי עגל

ניוקי שקדי עגל

ניוקי שקדי עגל

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל מ"כרמים" מושב סגולה

מרכיבים

אופן ההכנה

ראשית נאפה את התפוחי אדמה בתנור בחום של 250 מעלות במשך כ-50 דקות.
נקלוף את התפוחי אדמה ונגרד בפומפייה בצד הכי דק או במולי (סוג של מועך ירקות).
נוסיף את שאר המרכיבים ונלוש מעט עד לאיחוד כל המרכיבים.
נגלגל חלק מהגוש ליצירת צורת נחש או צינור דק וארוך.
בעזרת סכין נחתוך בעובי של כסנטימטר אחד.
נחמם בסיר עם מים כף מלח, וברגע שהמים מגיעים לטמפ' של רתיחה קלה נכניס את הניוקי. חשוב שבמשך כל זמן העבודה עם הניוקי נקפיד לבזוק מעט קמח בסביבתו כדי שלא ידבק.
ברגע שהניוקי מתחילים לצוף יש להוציא אותם בעזרת כף רשת ישר למגש משומן בשמן זית.
נחמם במחבת שמן זית ונצרוב את הבצלים ואת הפטריות.
נוסיף את השקדים ואת עשבי התיבול, ונצרוב עד לקבלת גוון זהוב של השקדים.
נבזוק פנימה יין אדום, נצמצם מעט (כ-2) דקות ונוסיף את הציר בקר.
נניח את הניוקי ברוטב, נבשל במשך כ-2 דקות על אש בינונית - עד שנגיע להסמכת הרוטב.
נתבל במלח ופלפל ונגיש לשולחן (רצוי בצלחת עמוקה)