מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > לחם מסחאן

לחם מסחאן

לחם מסחאן

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
המטעמים שלפני הצום

מרכיבים

אופן ההכנה

חומרים:
4 כרעיים של עוף ללא עצם חתוכים לרצועות דקות
2 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1 כף סומק
5 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הערות

מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים בצל עד לצבע זהוב ומוסיפים שום. לאחר דקה מוסיפים את הפרגיות, ומטגנים עוד כ – 2 דקות. מוסיפים תבלינים: סומק, מלח ופלפל.
מערבבים בקערה את הקמח, המלח והסוכר ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואת השמרים. בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים (בהדרגה) עד לקבלת בצק אחיד ורך.
מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה במשך כ - 30 דקות.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק במשך כ- 4 דקות נוספות, ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני בצק פיצה.
ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והעוף ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות בין 10-8 דקות ומגישים.
מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.