Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים

מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים

מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf
המטעמים שלפני הצום

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת החציל הלימוני: חוצים 2 חצילים לאורכם וחורצים בסכין טורנה. מתבלים במלח גס שמן זית ופלפל גרוס. מניחים על מגש אפיה ונכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר. קולפים את החציל מקליפתו ומכניסים למעבד מזון יחד עם שן שום , 80 ג' שמנת טופו, מיץ מחצי לימון, גרדת לימון ו-8 כפות שמן זית. טוחנים, בודקים טעם ומסננים. מכניסים לקירור עד הגשה.
הכנת בשר חציל שרוף: את שני החצילים הנותרים נשרוף מעל לאש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד -עד שהחציל יהפוך רך ומוכן לאכילה. קולפים את החציל ונתבל במעט מלח, פלפל ושמן זית.
הרכבת המנה: מוזגים את מרק החציל לצלחת כעורה, מניחים מעל את בשר החציל ומקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס.

הערות

טיפ: מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם ( אפוי על חלוקי נחל )