מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf
המטעמים שלפני הצום
מרכיבים
- 4 חצילים
- 4 כפות שמנת טופו
- 8 כפות שמן זית למרק חציל
- 4 כפות שמן זית לקישוט המנה
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח גס פלפל גרוס
- 1 כפית גרדת לימון ( החלק הצהוב בלבד )
- 1 שן שום
אופן ההכנה
הכנת החציל הלימוני: חוצים 2 חצילים לאורכם וחורצים בסכין טורנה. מתבלים במלח גס שמן זית ופלפל גרוס. מניחים על מגש אפיה ונכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר. קולפים את החציל מקליפתו ומכניסים למעבד מזון יחד עם שן שום , 80 ג' שמנת טופו, מיץ מחצי לימון, גרדת לימון ו-8 כפות שמן זית. טוחנים, בודקים טעם ומסננים. מכניסים לקירור עד הגשה.
הכנת בשר חציל שרוף: את שני החצילים הנותרים נשרוף מעל לאש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד -עד שהחציל יהפוך רך ומוכן לאכילה. קולפים את החציל ונתבל במעט מלח, פלפל ושמן זית.
הרכבת המנה: מוזגים את מרק החציל לצלחת כעורה, מניחים מעל את בשר החציל ומקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס.
הערות
טיפ: מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם ( אפוי על חלוקי נחל )