ראש השנה: דניס אפוי בתנור עם תפו"א צלוי וסלט לבבות חסה ותפוחי עץ
תיאור המתכון
מתכון ראש השנה מעולה מאת השף קים נווה
''קפה רינגלבלום'' ב"ש
מרכיבים
- דג דניס במשקל 350 גר', נקי בבטן וללא קשקשים.
- 3 תפוחי אדמה.
- תפוח עץ אחד.
- לבבות חסה.
- 100 גר' פיסטוק חלבי.
- 1/2 לימון.
אופן ההכנה
1.יש לקחת את ארבעת תפוחי האדמה ולבשל במים רותחים כ 10 דקות, לקררם ולחתוך לרבעים.
2.לחרוץ בדג כשלושה חריצים בכל אחד מצדדיו.
3.להעביר את הדג ותפוחי האדמה לתבנית, לשמן ולתבל במלח ופלפל שחור.
4.לאפות בתנור על חום של ° 250 ל 12 דקות.
5.נטחן את הפיסטוק חלבי עד כדי קבלת מרקם חמאתי.
6.בקערה נפרדת נערבב את עלי החסה עם תפוחי העץ ברוטב שמן זית ולימון ונניח על הצלחת.
7.נניח את הדג עם תפוחי האדמה על הצלחת ולצידו את הפיסטוק יחד עם גרגירים של 1/2 לימון. בתאבון!!