ראש השנה: שטרודל תפוחים
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים" במושב סגולה
מרכיבים
- 4 תפוחי עץ גרנד סמט
- ½ כוס סוכר חום
- 50 גרם חמאה\מחמאה
- חומרים לשטרוייזל:
- 120 גרם קמח
- 60 גרם סוכר
- 60 גרם אב קת שקדים
- קורט קינמון
- 80 גרם חמאה\מחמאה
אופן ההכנה
קולפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לפלחים עבים.
שמים את התפוחים במחבת על אש גבוהה, ומפזרים מעל את הסוכר, הקינמון והחמאה - עד שהסוכר הופך לקרמל.
שמים במיקסר על וו גיטרה את כל החומרים לשטר וייזל, ומעבדים עד שהמרקם הופך לבצק פירורי.
מפזרים את הבצק הפרורי על גבי תבנית עם נייר אפייה.
אופים במשך כ-15 דקות בחום של 130 מעלות צלזיוס -עד שהבצק מזהיב.
מניחים מספר פלחים בתחתית התבנית(בתאם לגודלה), ומפזרים מעל את פירורי השטרוייזל עם מעט אבקת סוכר.
אופן ההגשה: מגישים חם, ומומלץ להוסיף כדור גלידת וניל מעל
הערות
* לאפייה בתבנית 26 או 8 מנות אישיות