דלעת יפנית במילוי בשר עם ירקות שורש ופירות יבשים
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים" במושב סגולה
מרכיבים
- 1 דלעת בינונית \דלורית
- 1 קג בשר ראש (עשיר בטעמים ) חתוך לקוביות
- 100 גרם משמשים
- 100 גרם שזיפים מגולענים
- 100 גרם תמרים (אפשר טריים או מיובשים)
- פוקה גרנה (עלי דפנה פלפל אנגלי רוזמרין ותימין עטופים בכרישה )
- שמן זית רבע כוס
- מלח פלפל
- 2 בצלים
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה
מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד השחמה
מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן עוד ה-5 דקות
מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים בין 5-3 דקות
מוסיפים מים עד כ-2 ס"מ מעל התבשיל ומביאים לרתיחה.
עוברים ללהבה קטנה וממשיכים לבשל במשך כשעתיים
בינתיים לוקחים את הדלעת פותחים פתח בחלק העליון
מנקים את פנים הדלעת מתבלים בשמן זית מלח גס ותימין
אופים בתנור במשך כחצי שעה - עד כדי ריכוך הדלעת למחצה
כעבור שעתיים של בישול הבשר ממליחים ומפלפלים לפי הצורך
בוזקים פנימה את הסילאן ומביאים שוב לרתיחה
מוזגים את כל התבשיל לתוך הדלעת ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, אופים במשך כ-35 דקות ומגישים למרכז שולחן עם מצקת.
הערות
טיפ: למי שרוצה להשתמש בדלורית ניתן לחצות את הפרי לחצי ולהגיש כמנה אישית