דג אמנון בפטריות לראש השנה
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
דג אמנון בפטריות באדיבות שומרי משקל מתוך הספר "אוכלים טוב". כל מנה מכילה 2 מנות חלבון, 1 מנת שומן, 1/2 מנת דגנים, ירקות, סה"כ כ- 220 קלוריות
מרכיבים
- • 300 גרם בשר דג אמנון, ללא אידרות
- • 2 כפיות שמן
- • 1/2 כוס פטריות קצוצות
- • 1/2 כוס קישואים מגוררים וסחוטים
- • 3 כפות פירורי לחם
- • 4 כפות מיץ לימון
- • מלח, פלפל שחור ורוזמרין לפי הטעם
- • 1 עגבניה פרוסה
- תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.
מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים. מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו, ומוסיפים את פירורי הלחם ו- 2 כפות ממיץ הלימון. מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.
שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבניה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כ- 20 דקות.