פלאן פאי אגסים ודבש לראש השנה
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פלאן פאי אגסים ודבש מאת מישל בן שטרית, שף ישרוטל המלך שלמה
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 150 גרם קמח
- גרדת לימון מחצי לימון
- אופן הכנת הבצק:
- • להקציף במיקסר חמאה, סוכר וגרידת לימון.
- • להוסיף את הביצה עד לקבלת מסה הומוגנית
- • להוסיף את הקמח בהדרגה, עד להתגבשות הבצק.
- • לקרר את הבצק
- • לרדד את הבצק לתבנית אפיה.
- חומרים למילוי קרם הוניל:
- 250 גרם חלב
- 50 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 ביצה
- 25 גרם קונפלור
- 30 גרם דבש
אופן ההכנה
אופן הכנת מילוי קרם הוניל:
• להרתיח חלב עם סוכר ומקל וניל
• את הביצה לטרוף ולערבב עם הקונפלור
• להוסיף לחלב הרותח, להוסיף דבש ולערבב עד לקבלת סמיכות.
חומרים להכנת המנה:
250 גרם אגסים משומרים
150 גרם שמנת
50 גרם סוכר
2 יחידות ביצים
אופן הכנת המנה:
• לתוך התבנית עם הבצק יש לצקת את קרם הווניל, ולהניח מעל את האגסים, פרוסים לרבעים.
• את השמנת, הסוכר והביצים יש לערבב; ולצקת הכל מעל האגסים.
• יש לאפות במשך 45 דקות, בטמפרטורה של 180 מעלות.
• אפשר להגיש חם או קר.