ראש השנה: עוגת שוקולד (מרוב דבש דבש) ובירה נשר מאלט
תיאור המתכון
רגע לפני שמתיישבים לשולחן החג – מתכון פשוט והצלחה בטוחה
באדיבות השף יאיר פיינברג
מרכיבים
- •מרכיבים להכנת שתי עוגות (תבנית אינגליש קייק – 11*26 ס"מ)
- 350 גרם חמאה
- 330 מל נשר מאלט שחורה
- 100 גרם קקאו משובח
- 3 כפיות סודה לשתיה
- 3 כוסות סוכר, (600 גרם)
- 3 ביצים
- 1 מיכל, (200 גרם) שמנת חמוצה
- גרגירי ווניל מגוררים ממקל ווניל אחד
- •חומרים לציפוי
- 400 גרם גבינת שמנת איכותית, (מסקרפונה)
- 1 כוס, (200 גרם) אבקת סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת רכה
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות
2.בסיר קטן ממיסים יחד נשר מאלט, קקאו וחמאה, עד שהחמאה נמסה לחלוטין
3.מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר
4.מוסיפים לתערובת היבשה את תערובת הבירה נשר והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה
5.לתוך הבלילה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר
6.מחלקים את הבלילה בין שתי תבנית אינגליש קייק משומנות, אופים כשעה בתנור עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת (נועצים שיפוד עץ – השיפוד צריך לצאת לח).
7.מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה לטמפרטורת החדר.
8.להכנת הציפוי: מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת. מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים.
הערות
•ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון.