ראש השנה: צלעות טלה ברוטב רימונים וג'ינג'ר
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת: השף מיקי סויסה מסעדת 'לונה' אשקלון
מרכיבים
- 12 י"ח צלעות טלה
- גרעינים משלוש רימונים
- 2 כוסות יין אדום
- חצי כוס סילאן
- 3 כפות סוכר חום
- 1 ראש שורש ג'ינג'ר קצוץ
- פלפל שחור גרוס
- 2 ענפי תימין
אופן ההכנה
על גבי מחבת קולים את הפלפל הגרוס מעט ומוסיפים את הרימונים הג'ינג'ר והיין ומביאים לרתיחה .
מוסיפים את הסילאן הסוכר חום והתימין ומבשלים על אש נמוכה כ10 דקות עד לצמצום לדרגת רוטב סמיך.
את צלעות הטלה צורבים במחבת פסים או בתנור בחום של 200 מעלות למשך 7-10 דקות .
מסדרים את הצלעות בצלחת יוצקים מעל רוטב רימונים ומגישים .