Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: קדירת טלה בבטטה תפוזים צימוקים ותימין

ראש השנה: קדירת טלה בבטטה תפוזים צימוקים ותימין

ראש השנה: קדירת טלה בבטטה תפוזים צימוקים ותימין

תיאור המתכון

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט
שף ראשי מלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

•לקמח את זרוע הטלה .
•בסיר קדרה לצרוב את הבשר עד להשחמה מלאה .
•לטגן את קוביות הבטטה ולהוציא מהסיר .
•לטגן את כל שאר הירקות , בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.
•להוסיף פנימה את ציר הבקר , מיץ תפוזים + גרידת תפוז, תימין טרי , יין לבן , צימוקים , מקל קינמון,חלקי הבשר , עד לרתיחה,
•לכסות את הסיר ולהכניסו לתנור בחום 160 מעלות כ – שעתיים .
•יש לוודא כי הבשר רך וראוי לאכילה, להוסיף פנימה את קוביות הבטטה ולהחזיר לתנור לעוד כ – 1/2 שעה.
•לטעום את התבשיל ניתן להשלים תיבול

הערות

הצעת הגשה
•ליצוק מעט מהתבשיל בצלחת הגשה עגולה עמוקה , להניח מעל התבשיל במרכזו את זרוע הטלה ניתן לקשט בגבעול תימין טרי , ופלחי בטטה מגולפות בקולפן ומטוגנות