ראש השנה: עוגיית אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן
- מתאים ל: 10 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת : השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
לכל המעוניניים להפתיע את האורחים עם הקינוח בארוחת החג לצד עוגת התפוחים או הדבש המסורתית עוגיות אלפחורס ביתיות מעולות לקפה בבוקר של למחרת..
מרכיבים
- חומרים ל10 עוגיות :
- 150 ג"ר קורנפלור
- 100 גרם קמח
- 125 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
- 60 גרם חלמונים
- גרידה מחצי לימון
- למילוי השוקולד :
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 150 מ"ל שמנת מתוקה ( או תחליף שמנת לפרווה )
- 70 מ"ל חלב קוקוס
- 80 גרם אגוזי פקאן קצוצים
- לציפוי : 100 גרם קוקוס קלוי
אופן ההכנה
לבצק : את הקמח והקורנפלור מערבבים בקערה .
בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה הסוכר והחלמונים .
מחברים את שתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד .
מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לשעה .
מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ .
מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ 10 דקות .
מוציאים ומקררים .
למילוי השוקולד : את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון מביאים לרתיחה בסיר ומסירים מהאש ,מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה .
מוסיפים את הפקאן ומקררים .
ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי .
הערות
להגשה : יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם מוסיפים כדור סורבה של פירות יער או כל סוג חמוץ מעט ומגישים