מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> ראש השנה: עוגיית אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן

ראש השנה: עוגיית אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן

ראש השנה: עוגיית אלפחורס במילוי מרקיז שוקולד ושברי פקאן

תיאור המתכון

מאת : השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון
לכל המעוניניים להפתיע את האורחים עם הקינוח בארוחת החג לצד עוגת התפוחים או הדבש המסורתית עוגיות אלפחורס ביתיות מעולות לקפה בבוקר של למחרת..

מרכיבים

אופן ההכנה

לבצק : את הקמח והקורנפלור מערבבים בקערה .
בקערה נפרדת מקציפים מעט את החמאה הסוכר והחלמונים .
מחברים את שתי הקערות ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד .
מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לשעה .
מרדדים על גבי משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ .
מסדרים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ 10 דקות .
מוציאים ומקררים .
למילוי השוקולד : את השמנת, חלב הקוקוס וגרידת הלימון מביאים לרתיחה בסיר ומסירים מהאש ,מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה .
מוסיפים את הפקאן ומקררים .
ממלאים את העוגיות במילוי השוקולד ומגלגלים בקוקוס קלוי .

הערות

להגשה : יוצקים מעל העוגייה רוטב שוקולד חם מוסיפים כדור סורבה של פירות יער או כל סוג חמוץ מעט ומגישים