ראש שנה: צ'אטני חבושים, עוף הודי ואורז לבן
תיאור המתכון
מכניסים קצת טעמים אסיאתיים לשולחן החג לראש השנה- באדיבות משה בדישי, השף הראשי של רשת Minna Tomei במרכז קסטרא חיפה
"שתהא שנה זו טובה ומתוקה ושיצאו חבושי עמך ישראל ממאסרם לאורה"
מרכיבים
- עוף שלם במשקל 2.5 ק"ג נקי משומן ונוצות
- 1 כף וחצי תבלין גראם מסאלה
- (להשיג בחנויות התבלינים)
- ½ כף שטוחה פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כף שטוחה כוסברה טחונה
- ½ צי כוס רסק עגבניות
- ½ חצי כוס חלב קוקוס
- 3 שיני שום קצוצות
- חומרים לצ'טני וחבושים:
- 4 חבושים גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 4 כפות שמן סויה
- ½ בצל סגול קצוץ
- ¼ רבע כפית מלח
- ½ כוס סוכר
- חופן קטן של כוסברה טריה קצוצה
- ½ כוס מים
אופן ההכנה
הכנת העוף: לערבב את כל החומרים ביחד ולמרוח היטב מכל צידי העוף, להשרות במקרר כשעתיים, לחמם תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ולצלות בתנור במשך כ-20 דקות. להפוך את העוף על בטנו ולצלות כ-20 דקות נוספות. אל תשכחו למזוג מהמרינדה על העוף כל 10 דקות.
הכנת הצ'טני: להניח בסיר את כל החומרים מלבד הכוסברה, ולבשל תוך כדי ערבוב על חום בינוני בערך כ-20 דקות - עד לקבלת מרקם של ריבה.להוסיף את הכוסברה בסוף הבישול.
הגשת המנה: להגיש לצד אורז לבן ולפרק את העוף בשולחן בידיים, ולמזוג מעט מהצ'אטני על העוף.