ראש השנה: טארט בננה אפוי עם קרם שקדים
תיאור המתכון
באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- 4 בננות בשלות חתוכות לטבעות
- בצק עלים בגודל 30 על 30 ס"מ
- 2 כפות אבקת סוכר
- 100 ג" שקדים טחונים
- 2 חלבונים
- כפית גרדת לימון
אופן ההכנה
הכנת הבצק: מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל-4 חתיכות זהות בגודלן (ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט). דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.
הכנת קרם השקדים: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
הכנת המנה: מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר. מחממים תנור ל-220 מעלות. 5. מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.