ראש השנה: קרמבל פירות העונה
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- 1 נקטרינה
- 1 שזיף
- 1 אפרסק
- 1 תפוח עץ
- 4 כפות סוכר
- 20 גרם חמאה
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כוס קמח
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית קינמון
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית שקדים טחונים
אופן ההכנה
הכנת הפירורים הפריכים: מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר, קינמון ושקדים טחונים ומפעילים לערבוב החומרים היבשים. מוסיפים קוביות מן החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
הכנת המילוי: חותכים את הפירות לשישיות. מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים את הפירות למשך 2 דקות. מוסיפים סוכר וג'ינג'ר, וממשיכים להקפיץ עוד כ-2 דקות ומסירים מהאש.
הכנת המנה: ממלאים את תערובת הפירות בכלים הרצויים (פיירקס או תבנית אישית). מפזרים על הפירות את פירורי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
הגשה: מגישים חם, מומלץ להגיש עם סורבה פסיפלורה.